Як смажити фісташки правильно

Всі види горіхів досить поживні і корисні для людського організму, фісташки – не виняток. У їх складі велику кількість вітамінів і білків, завдяки чому відбувається правильна робота системи травлення. Найчастіше вони продаються вже в готовому вигляді. Але нерідко можна їх зустріти на прилавках магазинів в сирому вигляді. Але далеко не кожен знає, як посмажити фісташки правильно, щоб максимально зберегти корисні компоненти продукту.

Спосіб смаження фісташок в шкаралупі


Для початку необхідно перебрати куплені горіхи. Пересохлі і запліснявілі краще викидати. Вони непридатні. Багато хто задається питанням, як смажити фісташки в шкаралупі. Для цього потрібно:

  1. Правильно підібрати сковороду – краще щоб вона була з товстим дном.
  2. Висипати ядра одним шаром на сковороду і постійно помішуючи обсмажувати близько 25-30 хвилин.
  3. Перша ознака готовності – фісташки почнуть потріскувати.
  4. Пересипати горіхи на блюдо і дати охолонути.

Тепер ясно, як посмажити фісташки в шкаралупі на сковороді. Такий спосіб підійде любителям ласувати фісташками, очищаючи їх від шкаралупи своїми руками.

В духовці


Варто розглянути ще один популярний спосіб, як підсушити фісташки. Він передбачає використання духовки. Перевага цього варіанту – можливість обробити велику кількість фісташок за один раз. необхідно:

  1. На деку рівномірним шаром викласти горіхи.
  2. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів.
  3. Помістити деко з горіхами в духовку.
  4. В цьому випадку потрібно врахувати, скільки смажити фісташки, щоб вони не згоріли. Досить буде 15 хвилин.
  5. Хоча б 2 рази на протязі цього часу слід діставати деко і добре перемішувати фісташки для рівномірного обжарювання.

У мікрохвильовці


Нині поширений варіант, як смажити фісташки в мікрохвильовці:

  1. Для початку слід очистити фісташки від шкарлупок.
  2. Горішки опустити в окріп і проварити кілька хвилин.
  3. Залишити стікати до повної сухості.
  4. Якщо потрібно зробити швидше, допускається просушування за допомогою паперового рушника.
  5. Після виконаних маніпуляцій досить буде і 5 хвилин для підсушування в мікрохвильовій печі.

Як правильно відкрити горішки


Всім відомо, як відкрити фісташку з великою щілиною. Це робиться досить просто шляхом розсування шкарлупок, вони тріскаються і горіх виявляється в руках. Іноді трапляються фісташки, які не відкрились повністю з якихось причин.

Тим більше, для способу обсмажування без шкаралупи не завадить дізнатися, як відкрити закриті фісташки без пошкоджень ні горішкам, ні рук. Навіть в закритій фісташці знайдеться обов’язково маленька щілина. У неї потрібно ребром вставити половинку шкаралупи від горіха, відкритого перед цим. Провернути шкарлупкою поперек щілини. Закритий горіх відкриється в будь-якому випадку після такої маніпуляції.

Любителям більш насиченого смаку горішків рекомендують перед обжаркой, коли фісташки ще сирі, залити їх міцним солоним розчином на 30 хвилин. Обов’язково після їх просушити. Смажити можна будь-яким зручним способом.

Шанувальникам солодких ноток можна посипати цукровою пудрою. Такий вид фісташок буде доречним, якщо його подати як супровід до кави або десертному вину.

Обсмажені фісташки можна вживати як окрему ласощі. Застосування їх в кулінарії також досить поширене. Горішки використовуються для приготування десертів, салатів і закусок у всьому світі.