Як смажити фундук – в духовці, мікрохвильовій печі та сковороді

Горішки – улюблена їжа багатьох людей. У них міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Смачним вважається тільки правильно приготоване блюдо. Саме тому важливо знати, як смажити фундук в духовці. Блюдо також може готуватися з використанням звичайної сковороди. Додатково слід зазначити, що сирий продукт має неприємний міцний присмак. За смаком він доводиться далеко не всім. Перед тим, як поласувати незвичайним десертом слід також дізнатися, як смажити фундук на сковороді. Пропонуємо оцінити всі мають способи.

За допомогою мікрохвильової печі


На першому етапі необхідно усунути з фундука верхню щільну шкаралупу. Якщо в процесі ви знайдете ядра, які постраждали від цвілі або погано пахнуть, то їх відразу ж слід відправити у відро для сміття.

Перед тим як посмажити фундук в мікрохвильовці, слід обдати його окропом. Не слід варити горіх, інакше він втратить не тільки смакові властивості, але і всі корисні вітаміни та мінерали. Візьміть продукт і опустіть його в кип’ячену воду. У складі вони повинні пробути не менше десяти хвилин. Далі слід зцідити всю воду через друшляк. Для подальшого приготування необхідно повністю висушити фундук на рушник.

У тому випадку, якщо у вас не дуже багато часу на Бланшіровка, то можна очистити горіхи від плівки злегка підсмаживши їх на сковороді. Смажений фундук можна за допомогою перетирання в долоньках легко очистити.

Смажимо фундук на сковороді і в духовці


Далі ми розповімо, як обсмажити фундук на сковороді. Для цього необхідно вибрати посуд з товстим дном. Найкраще зупинити свій вибір на чавунній сковороді. Її також зручно буде використовувати для приготування домашніх чіпсів. На посуд не слід додавати масла, адже весь процес смаження проводиться сухим методом. Вогонь на плиті повинен бути не більшим. Горішки необхідно постійно заважати. Перед закінченням процесу додайте вогонь, в такому випадку плоди зможуть загостритися.

Щоб навчитися, як посмажити фундук на сковороді швидко, кулінари рекомендують для прискорення процесу спочатку злегка бланшувати фундук, а потім на розпечену поверхню висипати невелику кількість горішків і постійно помішуючи, знизивши рівень вогню, довести до стану рум’яних бочків.

Умови приготування фундука в духовці:

  • Фундук повинен рівним шаром покривати весь деко.
  • Горіхи також необхідно постійно перемішувати.
  • Процес триває протягом 15 хвилин.

Завдяки виконанню основних правил процесу ви отримаєте смачний і корисний для здоров’я людини фундук. Пам’ятайте, що є його можна тільки невеликими порціями.