Як смажити кедрові горішки правильно

Щоб надати насичений аромат і пікантності смаку, кедрові горішки можна обсмажити. Існує кілька способів, як приготувати кедрові горіхи в шкаралупі і без неї.

Обсмажування очищених горіхів в духовці


Швидкий і ефективний спосіб, як смажити кедрові горішки в очищеному стані:

  1. Викласти горіхи в друшляк і перебрати. Вибрати насіння, які відрізняються від інших за кольором.
  2. Нагріти духовку до 150 градусів.
  3. Розкласти рівномірним чином горіхи на сухе деко для випікання. Помістити на верхню решітку, залишити смажитися близько 13-15 хвилин.
  4. Дістати горіхи і залишити їх на деку до повного охолодження на 20-25 хвилин.

Чи не рекомендують відразу висипати в ємність. Так як перший шар належним чином не охолоне і набереться вологи. Охолонути може тільки верхній шар.

Жарка горіхів в шкаралупі в духовці


Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, варто розглянути варіант, як посмажити кедрові горіхи в шкаралупі. Цю процедуру можна виконувати як в духовці, так і в мікрохвильовій печі. Для обсмажування в духовці необхідно виконати наступне:

  1. Вимити в друшляку горіхи, які не висушувати.
  2. Духовка повинна бути розігріта до температури 160 градусів.
  3. Чи не висушені насіння рівно розподілити на сухому листі. Рекомендують при використанні цього методу поверх присипати їх сіллю.
  4. Використовувати потрібно так само верхню решітку. Спочатку поставити на 10-15 хвилин. Потім потрібно перевірити їх стан. Підсмажувати так, щоб шкарлупки ставали золотистого або навіть коричневого відтінку. Краще частіше перевіряти ступінь готовності. Щоб не пережарити продукт.
  5. Коли горіхи будуть готові, їх вийняти з духовки і залишити в такому ж розкладеному стані на 15-25 хвилин, щоб вони повністю охололи.
  6. Висипати горіхи на кухонний рушник, накрити їх таким же рушником і пройтися поверх качалкою. Потрібно сильно натиснути, тоді шкаралупа потріскається і ядерця звільняться.

У мікрохвильовій печі


Процедура смаження горіхів в мікрохвильовці порядком відрізняється від того, як смажити кедрові горіхи в шкаралупі в духовці. Для цього необхідно:

  1. Аналогічним способом промити горіхи. Так само не висушувати.
  2. У вологому стані підсолити і висипати в паперовий пакет близько 60-70 м Пакет повинен за всіма параметрами підходити для використання в мікрохвильовій печі. Закрити його за допомогою згинів.
  3. Залишити в печі пакет з горіхами і виставити режим смаження на 1 хвилину.
  4. Коли мікрохвильовка відключиться, дістати пакет і залишити ще на пару хвилин. У цей момент насіння ще трохи досмажити всередині.
  5. Потім можна їх висипати з пакета. Рівним шаром викласти на тарілку. Протягом 10-15 хвилин горіхи повинні так полежати, щоб остаточно охолонути.
  6. Очистити насіння від шкаралупи можна так само за допомогою кухонного рушники та скалки.

вживання


Знаючи про користь, які дають кедрові горіхи, як вживати їх і в якій кількості, потрібно розібратися. Незважаючи на досягнення більш пікантного смаку при смаженні горіхів, все ж більше кількість вітамінів зберігається в сирих горіхах. Фахівці радять додавати трохи горіхів в салати або інші страви. Вони не тільки послужать прикрасою, але надають страві горіховий смак і аромату, а також збагатять і наситять організм людини корисними компонентами.

Лікарі-дієтологи рекомендують включати продукт в раціон дієти. Насіння сприяють нормалізації обмінних процесів і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Завдяки наявності в складі вітамінів групи А і Е організм нормально засвоює жири, вуглеводи беруть безпосередню участь в білковому обміні. Ці всі властивості сприяють схудненню. Варто відзначити і той факт, що горіхи кедра впливають на вироблення гормонів, які відповідають за відчуття голоду. При цьому відбувається зниження апетиту, так можна уникати і переїдання, зменшуючи порції обіду і відмовитися від десертів.