Щоб надати насичений аромат і пікантності смаку, кедрові горішки можна обсмажити. Існує кілька способів, як приготувати кедрові горіхи в шкаралупі і без неї.
Обсмажування очищених горіхів в духовці
Швидкий і ефективний спосіб, як смажити кедрові горішки в очищеному стані:
- Викласти горіхи в друшляк і перебрати. Вибрати насіння, які відрізняються від інших за кольором.
- Нагріти духовку до 150 градусів.
- Розкласти рівномірним чином горіхи на сухе деко для випікання. Помістити на верхню решітку, залишити смажитися близько 13-15 хвилин.
- Дістати горіхи і залишити їх на деку до повного охолодження на 20-25 хвилин.
Чи не рекомендують відразу висипати в ємність. Так як перший шар належним чином не охолоне і набереться вологи. Охолонути може тільки верхній шар.
Жарка горіхів в шкаралупі в духовці
Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, варто розглянути варіант, як посмажити кедрові горіхи в шкаралупі. Цю процедуру можна виконувати як в духовці, так і в мікрохвильовій печі. Для обсмажування в духовці необхідно виконати наступне:
- Вимити в друшляку горіхи, які не висушувати.
- Духовка повинна бути розігріта до температури 160 градусів.
- Чи не висушені насіння рівно розподілити на сухому листі. Рекомендують при використанні цього методу поверх присипати їх сіллю.
- Використовувати потрібно так само верхню решітку. Спочатку поставити на 10-15 хвилин. Потім потрібно перевірити їх стан. Підсмажувати так, щоб шкарлупки ставали золотистого або навіть коричневого відтінку. Краще частіше перевіряти ступінь готовності. Щоб не пережарити продукт.
- Коли горіхи будуть готові, їх вийняти з духовки і залишити в такому ж розкладеному стані на 15-25 хвилин, щоб вони повністю охололи.
- Висипати горіхи на кухонний рушник, накрити їх таким же рушником і пройтися поверх качалкою. Потрібно сильно натиснути, тоді шкаралупа потріскається і ядерця звільняться.
У мікрохвильовій печі
Процедура смаження горіхів в мікрохвильовці порядком відрізняється від того, як смажити кедрові горіхи в шкаралупі в духовці. Для цього необхідно:
- Аналогічним способом промити горіхи. Так само не висушувати.
- У вологому стані підсолити і висипати в паперовий пакет близько 60-70 м Пакет повинен за всіма параметрами підходити для використання в мікрохвильовій печі. Закрити його за допомогою згинів.
- Залишити в печі пакет з горіхами і виставити режим смаження на 1 хвилину.
- Коли мікрохвильовка відключиться, дістати пакет і залишити ще на пару хвилин. У цей момент насіння ще трохи досмажити всередині.
- Потім можна їх висипати з пакета. Рівним шаром викласти на тарілку. Протягом 10-15 хвилин горіхи повинні так полежати, щоб остаточно охолонути.
- Очистити насіння від шкаралупи можна так само за допомогою кухонного рушники та скалки.
вживання
Знаючи про користь, які дають кедрові горіхи, як вживати їх і в якій кількості, потрібно розібратися. Незважаючи на досягнення більш пікантного смаку при смаженні горіхів, все ж більше кількість вітамінів зберігається в сирих горіхах. Фахівці радять додавати трохи горіхів в салати або інші страви. Вони не тільки послужать прикрасою, але надають страві горіховий смак і аромату, а також збагатять і наситять організм людини корисними компонентами.
Лікарі-дієтологи рекомендують включати продукт в раціон дієти. Насіння сприяють нормалізації обмінних процесів і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Завдяки наявності в складі вітамінів групи А і Е організм нормально засвоює жири, вуглеводи беруть безпосередню участь в білковому обміні. Ці всі властивості сприяють схудненню. Варто відзначити і той факт, що горіхи кедра впливають на вироблення гормонів, які відповідають за відчуття голоду. При цьому відбувається зниження апетиту, так можна уникати і переїдання, зменшуючи порції обіду і відмовитися від десертів.