Як зберігати волоські горіхи в очищеному вигляді і зі шкаралупою

Всі знають про користь волоських горіхів, багато включають їх до свого раціону харчування, але мало кому відомо, як зберігати очищені волоські горіхи.

Ніхто не стане сперечатися, що волоські горіхи є комори різних мінералів і вітамінів, в них міститься рослинний білок і поліненасичені жирні кислоти. Щоденне їх вживання в невеликій кількості здатне принести організму велику користь.

Простих обивателів не цікавить, як зберігати волоські горіхи в промислових масштабах. Цим нехай займаються спеціальні фірми і компанії. Їх хвилює, як зберігати волоські горіхи в домашніх умовах.

Правильний вибір

Найлегше зберегти волоський горіх в шкаралупі, а для віддають перевагу купувати очищені горішки, потрібно навчитися їх правильно вибирати:

  1. Якщо брати розфасований товар, то потрібно вибирати прозору упаковку, через яку можна побачити, що знаходиться всередині.
  2. Всі ядра повинні бути цільними і одного кольору, так їх легше буде зберегти.
  3. На горіхах повинен бути відсутнім білий наліт, потрібно уважно оглядати обираний продукт. Недобросовісні продавці можуть змішувати товар різної якості і різних партій, тому уважно потрібно дивитися, що продавці зважують.
  4. Якщо є можливість, то краще спробувати горішки. Гіркий смак буде вказувати на те, що продукт зберігався при неправильних умовах і купувати його не варто.
  5. Не забувайте і про запах, він також є показником якості горішків.
  6. Не варто купувати продукт про запас, волоські горіхи зараз не є дефіцитом і практично завжди є у продажу.

Господиням на замітку

Як зберегти очищені волоські горіхи? Легко. Треба знати лише кілька маленьких хитрощів і визначитися з терміном зберігання.

  1. Якщо горіхи планується зберігати довго, то їх поміщають в поліетиленовий пакет, запаюють його кінці і відправляють в морозильну камеру, бажано в окремий відсік. Не варто класти всі горіхи в один пакет, краще нехай буде кілька невеликих пакетиків. Маленькі порції зручніше розморожувати і використовувати.
  2. Якщо термін зберігання горішок НЕ становитиме більше пари місяців, то їх цілком можна поставити на верхню полицю холодильника, попередньо поклавши в суху герметичну тару.
  3. Якщо горішки довго не стоять, то їх можна просто прибрати в шафу або буфет, також попередньо вийняти з пакета і поклавши в пластикову, скляну або жерстяну ємність з щільною кришкою.
  4. Залишати поза холодильником волоські горіхи на зберігання в поліетиленовому пакеті не можна! У ньому вони дуже швидко псуються, тому що немає природної вентиляції повітря.

  5. Щоб підстрахуватися і збільшити терміни зберігання волоських горіхів, їх можна злегка прожарити на сковороді або в духовці, зовсім трохи, хвилин 10, не більше. Не можна допустити виділення масла, інакше весь продукт зіпсується. Варто згадати, що оброблені таким способом горіхи втрачають незначну частину своїх корисних речовин.

Завжди потрібно пам’ятати, як правильно зберігати очищені волоські горіхи і звертати увагу на дрібниці:

  1. Волоські горіхи легко вбирають будь-які запахи.
  2. Ядра не можна зберігати у вологих місцях. Зайва волога призведе до появи цвілі на ядрі.
  3. Якщо все ж на горішках з’явилася цвіль, то не намагайтеся їх реанімувати (прожарити, промити), токсини цим не видалити. Вживання такого продукту здатне завдати значної шкоди здоров’ю.

Тепер, знаючи як правильно зберігати очищені волоські горіхи, можна насолоджуватися цим смачним і корисним продуктом круглий рік, не побоюючись через незнання його зіпсувати.