Запечена морква з часником і шавлією покроковий рецепт з фото

Поки сезон моркви, не втратимо можливість і приготуємо закуску з цього корисного овоча. Запечена морква з часником і шавлією покроковий рецепт з фото буде як не до речі. Ми візьмемо наймолодшу морква і запекти її в духовці з часником, медом і шавлією. Якщо ви перебуваєте на дачі, то приготуйте таку смачну морковочку на багатті, попередньо помістивши її в фольгу. Смак такий закуски дуже незвичайний: солодкий, завдяки самій моркви і меду, і гострий, через присутність часнику і шавлії. Така смачна і ароматна морква дуже сподобатися любителям гостро-солодких страв. Готувати запечену морква з часником і шавлією дуже просто і швидко за допомогою рецепта покрокового приготування з фото. Ну що панове дачники, а також любителі моркви приступимо до процесу приготування!

Інгредієнти для приготування запеченої моркви з шавлією

морква 6-7 шт
часник 2-3 зубчики
шавлія 6-8 листочків
мед 1 ст. л.
Оливкова олія 1 ст. л.
сіль щіпка
Чорний мелений перець за смаком

Покрокове приготування запеченої моркви з часником і шавлією

  1. Молоду моркву можна не чистити, а добре вимити від бруду щіточкою, або очищаємо за допомогою Овочечистка і залишаємо трохи зеленого бадилля для посилення аромату і краси.
  2. Підготовлену моркву розрізаємо на дві частини.
  3. У форму для запікання наливаємо ложку оливкової олії, додаємо подрібнений часник, рідкий мед і листя шавлії.
  4. У форму для запікання поміщаємо моркву і добре перемішуємо, щоб коренеплід просочився сумішшю з часнику, олії і меду. Викладаємо моркву в один ряд, солимо і перчимо до смаку.
  5. Духовку нагріваємо до 180 ° С і запікаємо морква приблизно 20 хвилин.

Подається запечена морква як окрему страву зі сметаною, йогуртом або як гарнір до м’яса або риби. Смачного!