Жульєн з шампіньйонів класичний рецепт

Що може бути кращою гарячою закускою, ніж Жульєн грибний ?! У цій статті ми розглянемо одну з варіацій швидкого приготування цієї страви, так би мовити, спрощену версію. Цікаво, що в колах кухарів світу цей стиль гнучкого і швидкого підходу до приготування їжі носить назву – ковбойський стиль. Наш рецепт передбачає використання грибів – печериць.

Є одна особливість їх приготування в даному конкретному випадку. Так, коли Ви піддаєте гриби гасіння (смаженні) – не соліть гриби відразу ж. Самі по собі гриби виділяють багато рідини при впливі на них високої температури. Якщо Ви посоліть їх відразу ж – сік весь вийде і випарується, а наші грибочки залишаться прісними і сухими. Додавши сіль практично в кінці їх теплової обробки, ми даємо їм можливість «виварити» у власному соку. Тоді страва вийде соковитим і ароматним. Даний жульен з печериць класичний рецепт, але є відносно бюджетним варіантом.

Інгредієнти для жульєну з грибами

Вершкове масло 3 ст. л.
борошно 2 ст. л.
печериці 700 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Вершки 20% жирності 300 мл
Кріп (нашатковану) 1 ст. л.
сіль за смаком
Сир напівтвердих сортів 150-200

Спосіб приготування жульєну з грибами

  1. Очистити пару цибулин і дрібно нарізати.
  2. Пасерувати цибулю у вершковому маслі на сковороді до напівпрозорого стану.
  3. Помити печериці і нарізати пластинами середнього розміру.
  4. Вкласти гриби до цибулі і пасерувати на дуже маленькому вогні до напівпрозорості.
  5. Додати 2 столові ложки борошна і перемішати.
  6. Влити вершки (сметану), помішуючи.
  7. Гасити 2 хвилини.
  8. Розкласти грибну масу по горщикам або формочках для запікання, залишивши місце для тертого сиру.
  9. Натерти сир на крупній тертці.
  10. Посипати сиром вміст горщиків.
  11. Поставити майбутній грибний жульєн запікатися в розігріту до 180 ° С протягом 20 – 25 хвилин.

Борошно, додана в гриби з цибулею, перед вливанням вершків або сметани – дозволить досягти потрібної густої консистенції страви. Якщо Ви любите кислинку, замініть вершки сметаною. Подавайте жульен з грибами в тому посуді, якій він запікається, прикрасивши зеленню. Смачного!