Зрази картопляні з грибами рецепт з фото на сковорідці

Смачні, соковиті з насиченим картопляним смаком – такими мають бути зрази! Взагалі зрази бувають з різною начинкою і тісто, у що вони обгортаються також різною. Ми ж розглянемо сьогодні найпоширеніший рецепт приготування зрази картопляні з грибами на сковороді. Історія цієї страви сягає корінням по одній теорії в Італію, а інша історія говорить, що вони набули поширення в XVI століття, при об’єднанні Литви і Польщі. Як би там не було, зараз в країнах пострадянського простору вони добре вкоренилися в нашому меню.

Однак часто, у багатьох виникають проблеми при їх приготуванні. У кого-то вони розвалюються при смаженні, у кого-то тісто виходить дуже рідким, а у кого-то вони виходять надто жирними. Як би там не було, Ми розповімо як правильно приготувати Зрази картопляні з грибами, щоб вони були дуже смачними і пишними.

Зрази картопляні з грибами інгредієнти

тісто
Картопля 500 г
борошно 1 ст. л.
Куряче яйце 1 шт
сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Запашний перець 4-5 шт
Лавровий лист 1 шт
начинка
печериці 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
Масло рослинне по необхідності

Спосіб приготування зраз картопляних з грибами

  1. Спочатку підготуємо начинку. Для цього помийте картоплю і закиньте в підсолену киплячу воду.
  2. Картоплю варіть на маленькому вогні, щоб крохмаль НЕ википів.
  3. В процесі як вариться Ваша картопля, киньте у воду лавровий лист і кілька горошин запашного перцю.
  4. Варити картоплю потрібно, щоб вона трохи була недовареною. Після того, як вона досягне потрібного стану, злийте окріп і залийте відразу холодною водою. Таким чином буде легше знімати з картоплі шкірку.
  5. Коли шкірка буде знята, потовчіть картоплю, але нічого не додавайте. Просто дайте пюре охолонути.
  6. Для начинки Нам необхідно очистити цибулину, помити її і нарізати дрібно кубиками.
  7. Розігрійте сковороду додавши в неї трохи рослинного масла і обсмажуйте цибулю на повільному вогні.
  8. Поки обсмажується цибуля, помийте печериці, також наріжте їх дрібними кубиками і відправте до цибулі.
  9. Посоліть і поперчіть начинку за смаком і продовжуйте обсмажувати поки не піде вся волога з грибів.
  10. Тепер необхідно сформувати самі котлети з картоплі. Для цього розділіть картопляне пюре на кульки.
  11. Пріплюсніте одну кульку зробивши з неї корж і накладіть ложкою начинку. Начинки повинно бути стільки, щоб картопляне тісто можна було згорнути.
  12. Обваляйте кожну зразу в борошні і відправляйте на розпечену сковороду (є два способи обсмажування. На сухій сковороді, злегка змащеній олією і як у фритюрі. У другому випадки, потрібно налити масла, щоб воно покрило зрази на третину. Таким чином масло буде кипіти і зрази не так сильно увберуть в себе масло і будуть із золотистою скоринкою. у першому випадки зрази будуть не жирними взагалі, але золотава скоринка вийти тільки знизу).
  13. Обсмажуйте зрази з обох сторін, приблизно по 5 хвилин з кожного.

Зрази прийнято подавати на стіл гарячими. Зазвичай їх їдять зі свіжими овочами. Смачного!